Thursday, August 20, 2009

Berkawanlah!!!Inilah cerita yang aku tonton tadi!!

Baru je sebentar tadi aku melihat cerita melayu yang ramai orang melayu sendiri tidak suka menontonnya. kenapa?kenapa dan kenapa???

Sebab orang kata cerita melayu semua berkaitan syarikat. Kenapa jadi macam tu???

itu yang aku tak tau nak cakap macam mane lagi. Tanye la pengarah cerita melayu sendiri.

Apa yang aku nak cerita sebenarmya pasal KALA HATI ni? Aku dah tonton dari awal cerita ni
sebenarnya, dari episod 1 lagi. Walaupun cerita ni berkaitan syarikat dan orang kaya, tapi banyak benda yg perlu kita contohi tauladannya.

Cerita ni berkisahkan seorang anak angkat yang tersisih daripada mak angkatnya. tauladan lain
cerita ni ialah kisah persahabatan. kenapa persahabatan pula yang dipersoalkan.

umpama kawan yang setia kan??


Dalam cerita ni, si Faizal@hero cerita ni sungguh percaya kawan sampaikan kawan perguna dia pun si Faizal ni masih nak menyiasat dahulu. Sungguh muliakan hati si kawan tu??

Apa yang kita harapkan sekarang ni pada kawan. Moral sebenarnya ialah kawan penting untuk sesiapa sahaja yang bernama manusia ataupun makhluk Allah. Tapi kita mesti kena pandai berkawan, org kata kawan biar seribu, musuh jangan dicari.

Berbalik kepada cerita tadi dia banyak berfikir untuk teruskan jalan hidupnya kerana tidak mahukan hati sesiapa terluka termasuk kawan dan keluarga. Kawan macam ni lah kita kena cari sebenarnya.
Berkawan biar ikhlas, jangan ada udang disebalik mee ya kawan-kawan. kalau nak tahu cerita selanjutnya pasal cerita ni, tontonlah sendiri ya kawan. orang yang sabar tidak akan rugi walaupun dibenci.

Layarilah di www.tv3,com.my untuk menonton ya.


Blog Widget by LinkWithin