Wednesday, August 19, 2009

Hari yang bosan diakhiri dengan sedikit ke'best'an!!Mesti semua tertanya kenapa aku letak gambar ni kan?kalo peminat cerita korea mesti tahu sapa pelakon-pelakon kat sebelah ni. Lagi-lagi perempuan, sebab aku tahu perempuan minat cerita korea kerana bagi mereka pelakon lelaki mereka kacak dan bergaya. Kalah pelakon lelaki melayu kan?
Hari ini aku amat bosan sekali. Tahap kebosanan aku sampai aku banyak buat kerja rumah yang telah mak aku pesan. Bangun pagi lagi aku terus sarapan roti. lepas sarapan aku mandi dan melepak di sofa panjang dirumahku sampai aku hampir terlelap kembali. Mesti anda pun berasa demikian jika kebosanan. Betul tak?jangan nak tipu diri sendiri la.

hampir tengahari baru aku mula nak buat kerja rumah yang sememangnya aku malas nak buat.apa yang aku kene buat sampai aku malas nak buat ni??


first sekali aku basuh kereta honda jazz mak aku...
macam ini la rupanya kereta mak aku...

Lepas siap semua, aku bersihkan laman rumahku yang penuh dengan daun pokok mangga didepan rumahku sambil menyiram sekali pokok bunga dirumahku
(takde kerja kan siram pokok tengahari)

Lepas selesai keraja-kerjaku ini,aku pun makan tengahari disajikan oleh kedai dan dibeli oleh bapaku yang rajin pula pulang kerumah waktu tengahari hari ni!!
(diingatkan aku sungguh malas sehingga malas untuk masak sendiri,harap maaf)

Petang pula aku kembali basuh membasuh. Kali ini aku basuh moto pula. nak tahu moto apa???
inilah gambar yang hampir serupa dengan moto yang aku basuh


Selesai sahaja membasuh, aku pun basuh kembali. Kali ini aku basuh la plak badan aku yang dah berbau ni. Selesai makan dan solat magrib, aku pun makan malam bersama family aku. Kali ni aku beli sahaja di pasar. dan favourite aku dah tentu la nasi lemak.

Malam ni,dah tak tahu nak buat apa lagi. Aku pun berYM la dgn member aku. Dia cadangkan aku tengok cerita Cain And Abel. Cerita ni lah yang aku promote kat atas tadi.

Cerita ni pasal kisah adik beradik yang jadi doktor. kalo nak tahu? tgka la sendiri kat mysoju.com. Terima kasih kawanku yang bernama Marissa kerana telah memberi idea yang menarik untuk aku menhilangkan kebosanan. Lihat la sendiri cerita ni. Aku nak cerita pun aku baru je tengok episod pertama.

SELAMAT MENGHILANGKAN BOSAN DIRUMAH!!

akhirnya hampir siap

inilah rupenya blogku yg hampir siap.

ianya setelah penat lelahku hampir beberapa hari untuk belajar membuat blog ini. Ya, setelah penat dan banyak bertanya kepada rakan-rakan blogku.akhirnya minat baruku ini hampir menjadi kenyataan.

Ya kawan-kawan, walaupun kata-kataku ini tidak seberapa, tapi aku tetap gembira kerana inilah teman luahan hatiku sekarang ini. Aku tidak memaksa untuk sesiapa membacanya, tetapi aku ingin berkongsi sahaja apa yang aku ketahui.

terima kasih semua.

regard,
general sp@rrow.

Blog Widget by LinkWithin