Thursday, October 1, 2009

Bulan Baru Dengan Keresahan!!

Aku keliru
menjadi buntu
arah yang ingin ku tuju

Rasa resah ku
kian celaru
dengan ilham ku tempuh

Aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

OO.. OH OO..OH

Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimipi jadi realiti

Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depan ku

Adakah masa
menjadi punca
diriku dalam dilema

Benarkah anjakkan paradigma
susuli ku terima

Aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua
*sumber-revolusi:bunkface


Hari ini telah masuk bulan baru iaitu bulan OKTOBER. Maknanya semakin hari semakin singkat masa yang akan dilalui. Apa sebenarnya yang sedang aku fikirkan ni??

Aku masih keliru untuk mentafsirkan diriku yang sebenarnya. Sebenarnya, sejak kebelakangn ini aku asyik sentiasa memikirkan tentang kematian dan kehidupan selepas ini. Malam tadi aku tido agak awal, tapi pukul 3 tadi aku dah bangun sampai sekarang aku masih tidak boleh melelapkan mata lagi walaupun aku cuba sedaya upaya.

Aku harap aku dapat mencari ketenangan diri secepat yang mungkin. Ya, aku tau aku dapat mencari ketenangan dengan mendekatkan diri dengan Yang Mencipta.

Sekarang jam 5.33pg hujan turun dengan lebatnya di penang mengiringi entri ini.

Sebenarnya ingat mati tak salah, tapi aku masih takut sebab amalanku yang belum cukup tambahan lagi dosaku yang bertambah2 ini membuat aku rasa resah gelisah.

Kepada ibu, ayah along, adik dan semua yang mengenali diriku ini di SK Kg Medan, SMKA Maahad Hamidiah, Matrikulasi Kolej Mara Kulim dan juga USM dan semua yang mengenali secara tidak sengaja atau secara sengaja, aku mahu meminta beribu ampun maaf kepada kalian jika selama ini aku telah melukakan hati kalian. Tanpa kalian, hidupku tidak akan bermakna.

*Mungkin ini takdir hidupku

Blog Widget by LinkWithin