Saturday, August 29, 2009

Penemuan Baru Blogku!!!

Akhirnya, setelah daku berfikir jauh bagaimana hendak membuat kerja-kerja akhir untuk membuat blog aku mengikut tema yang aku kehendaki, inilah hasilnya. Tetapi ianya bukan gambar akhir untuk wallpaperku, kerana aku masih belum jumpa lagi gambar paling cocok untuk diletakkan sebagai 'gambar dinding' dalam bahasa melayunya.


Setelah berfikir dan terus berfikir, aku menggunakan juga nama sparrow kerana kekaguman aku masih belim luntur terhadap jack sparrow. Tetapi setelah berfikir, mana ada lanun pangkat general kan? Setakat kapten adalah. Aku pun buat research untuk pangkat general dalam navy. Dan akhirnya inilah yang terhasil iaitu Laksamana atau setaraf dengan general.

Setiap orang akan berubah. So, dari konsep lanun, aku bertukar ke konsep Navy yang menentang lanun-lanun lain terutama si lanun kucing cik odah.

Nama blogku ditukar kepada KD caribbean atas sebab KD ialah nama kapal tentera bagi navy malaysia bermaksud kapal diraja. Tetapi aku masih mengekalkan gambar yang sama di header blogku. Kenapa ya?? oh lupa pula, ia menunjukkan konsep kapal navy pada zaman dahulu lagi seperti zaman sultan melaka.

*sekian terima kasih, jemput-jemputlah memenuhi ruangan komen ya...

Blog Widget by LinkWithin